Nieuws, foto's van het theater en meer

 

home » nieuws

In de zomer is het theater gesloten geweest vanwege een nare blessure van Ila van der Pouw. Na een aantal maanden van operaties en revalidatie is het theater vanaf de herfst weer geopend en zullen hopelijk weer vele mooie voorstellingen volgen. Kijk in de agenda naar de programmering van Theater aan de Kim en like de FB pagina voor actueel nieuws.

De voorstelling De GVR, naar het boek van Roald Dahl, ging op 25 september 2016 in première in theater de Vest in Alkmaar. Voor foto's en de speelllijst van de theatertournee door het land klik hier: www.ilavanderpouw.nl. De GVR werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017.

In de lente van 2018 wordt de GVR ook in Theater aan de Kim gespeeld 

 

 

Beeld: Cynthia Borst

Geschiedenis van het theater

Theater aan de Kim opent haar deuren op 5 juni 2016 met een mini-schouwburg voor 70 personen. Gebouwd in de aula van een leegstaand schoolgebouw. Het theater is dan ook respectvol vernoemd naar die verdwenen school: d'Oosterkim! Met dank aan wethouder Odile Rasch en aan heel veel vrienden die belangeloos hebben meegewerkt om de aula tot een sfeervol theatertje om te toveren, 500 vlinders te plakken, een tribune te bouwen, alles te schilderen, gordijnen te naaien, en een lichtplan voor vele voorstellingen aan te leggen. Met dank ook aan o.a. Theater Het Kielzog in Hoogezand Sappemeer en voormalig Theater Provadja in Alkmaar voor theaterstoelen, foyerstoelen, gordijnen, tracks, filters, theaterdoeken, dimmers en nog veel meer. Kijk hieronder naar een foto-impressie van de verbouwing.

Hier een kleine indruk in foto's van de verbouwing van de aula van de Oosterkimschool tot Theater aan de Kim.